十二年國民基本教育課程綱要英譯版

Curriculum Guidelines of Basic Education

網站連結 資料來源

雙語教學研究中心

學校 網站連結
國立臺北教育大學

國立臺北教育大學雙語教學研究中心國北教大雙語教學研究中心臉書專頁

國立臺灣師範大學

國立臺灣師範大學雙語教學研究中心臺師大雙語教學研究中心臉書專頁本土雙語教育模式之建構與推廣

林子斌教授團隊youtube頻道

國立臺灣大學

臺大雙語教育中心國立臺灣大學雙語教育中心臉書社團國立臺灣大學雙語教育中心youtube頻道

臺北市立大學

臺北市立大學雙語教學研究中心臺北市立大學雙語教學研究中心臉書專頁

國立清華大學

國立清華大學雙語教學研究中心

國立臺中教育大學

國立臺中教育大學雙語教學研究中心國立臺中教育大學雙語教學研究中心youtube頻道

國立彰化師範大學

國立彰化師範大學雙語教學研究中心

國立高雄師範大學

國立高雄師範大學 全英語與雙語教學推動中心

雙語備課工具

網站連結 簡介

本土雙語教育模式之建構與推廣

國立師範大學雙語推動計畫,提供各科目的教案資源參考(國立中正大學語言中心)

國民中小學部分領域雙語教學

國立臺北教育大學雙語推動計畫,提供各科目的教案資源參考(教育部國民中小學課程與教學資源整合平臺)
wikiHow
各種生活技能示範,提供豐富以及步驟化的圖文或影片解說。
體育課程與教學資源網
體育課相關的創意教案和教學資源,含素養導向教案。
PBS Learning Media
各學科影片資源網,可依科目及年級檢索,包含影片教案與學習單等。
Kids News
兒童新聞網(含有音檔、課堂活動)
SciShow Kids
SciShow Kids explores all those curious topics that make us ask "why?"
Fun Science
This is the official channel Fun Science experiments, we have tons of amazing science experiments, awesome ideas, crafts, and lifehack, they're easy to follow with simple step by step tutorials and you can do at home to amaze your family and your friends
Facts Just for Kids
We have facts about biology, health, history, physics, science and many other topics.
Nat Geo Kids
Nat Geo Kids makes it fun to explore your world with weird, wild, and wacky videos! Videos featuring awesome animals, cool science, funny pets, and more, are made just for curious kids like you. So pick a topic you love and start watching today!
Teaching in Harmony
Music and language learning go wonderfully together. Teaching in Harmony explores a huge variety of ways we can approach language teaching through music, diversification, and thinking creatively.

Google藝術與文化

博物館、名畫資料庫
Tate Kids
各種適合學童的美勞資源以及課程

SBASA國小評量標準

十二年國教課綱國民中小學素養導向評量標準本位評量

Twinkl

各學科豐富的學習單以及簡報資源

epic!

線上繪本網站,有各領域、分層級的閱讀讀物。

臺南市品德教育雙語教學品德教育雙語教學

供品德教育使用的雙語繪本資源。